NATURA IL.LUSTRADA. QUAN`ART I LA CIENCIA ES TROBEN

NATURA IL.LUSTRADA. QUAN`ART I LA CIENCIA ES TROBEN

AA.VV
25-10-2202
9788499003290
Rustica
224
1220
240x300 mm
CATALAN
ARTES
ARTES: ASPECTOS GENERALES
TEORIA DEL ARTE
CONSERVACION, RESTAURACION Y CUIDADO DE OBRAS DE A
ADULTERACION, FALSIFICACION Y SUSTRACCION DE OBRAS
ARTE: ASPECTOS ECONOMICOS
HISTORIA DEL ARTE / ESTILOS DE ARTE Y DISEÑO
ESTILOS DE ARTE NO DEFINIDOS POR FECHA
ARTE DE LOS PUEBLOS INDIGENAS
ARTE NAIF
ARTE ORIENTAL
ARTE COLONIAL
27-10-2023
PVP
28.00

Sinopsis

El dibuix s’ha utilitzat en tots els àmbits de la ciència: la botànica, la zoologia, l’astronomia, la medicina, el mon microscòpic i també l’arqueologia. En la definició dels codis de representació del dibuix científic, els dibuixos de botànica i zoologia són especialment rellevants.

Aquesta publicació proposa un recorregut pel procés de configuració d’aquest tipus de dibuix i alguns dels moments més rellevants de la seva historia en els àmbits de la botànica i la zoologia, es complementa amb els testimonis d’especialistes que es dediquen avui a la il·lustració científica, a la qual s’enfronten des de perspectives diferents. Tot i que l’il·lustrador científic no té la llibertat de què gaudeix l’artista a l’hora de treballar, ja que està lligat a uns codis de representació consensuats amb la comunitat científica, és innegable que la il·lustració científica és un lloc on la trobada entre art i ciència ha estat especialment fèrtil, en un moviment de retroalimentació al llarg dels segles.

Des dels primers dibuixos medievals de plantes fins als dissenys florals de William Morris hi ha un recorregut en què científics, artistes i dibuixants han col·laborat i intercanviat coneixements, marcs conceptuals i tècniques.

Más libros del autor